Mėtiniai ledai.
~ 300 ml pieno
~ 125 g cukraus
~ 125 g cukraus
~ 50 g špinatų (Šviežių arba šaldytų)
~ 1 sauja šviežių mėtų
~ 3 kiaušinių tryniai
~ 200 ml 33-35 proc. riebumo grietinėlės
~ 70 g juodojo šokolado
~ 1 sauja šviežių mėtų
~ 3 kiaušinių tryniai
~ 200 ml 33-35 proc. riebumo grietinėlės
~ 70 g juodojo šokolado
Į nedidelį puodą supilti: pusę kiekio pieno, cukrų ir nuplautus, nusausintus špinatus (šaldytas tiesiog pirma atšildyti). Užvirti ir pavirti 5 minutes.
Supilti mišinį į trintuvą ir sutrinti. Perkošti per sietelį.
Į antrą dalį pieno sudėti nuplautas ir nusausintas mėtas. Užvirti ir mėtų lapus palikti piene 30 minučių. Perkošti per sietelį (mėtų lapai nebus naudojami)
Išplakti kiaušinių trynius iki baltumo. Sumaišyti visus tris mišinius.
Puodelį su mišiniu vėl statyti ant viryklės ir nuolat maišant virti ant mažos ugnies, kol sutirštės. Neleisti užvirti. Nuolat maišant supilti grietinėlę ir masę atvėsinti.
Dėti į šaldiklį valandai. Paskui išimti ir išplakti trintuve. Vėl padėti į šaldiklį.
Tokia procedūrą kartoti 3 kartus. Sutarkuotą juodajį šokoladą į ledų masę dėti tik po paskutinio plakimo, kitaip nepavys išgauti žalios ledų spalvos su aiškiais šokolado gabaliukais.
Supilti mišinį į trintuvą ir sutrinti. Perkošti per sietelį.
Į antrą dalį pieno sudėti nuplautas ir nusausintas mėtas. Užvirti ir mėtų lapus palikti piene 30 minučių. Perkošti per sietelį (mėtų lapai nebus naudojami)
Išplakti kiaušinių trynius iki baltumo. Sumaišyti visus tris mišinius.
Puodelį su mišiniu vėl statyti ant viryklės ir nuolat maišant virti ant mažos ugnies, kol sutirštės. Neleisti užvirti. Nuolat maišant supilti grietinėlę ir masę atvėsinti.
Dėti į šaldiklį valandai. Paskui išimti ir išplakti trintuve. Vėl padėti į šaldiklį.
Tokia procedūrą kartoti 3 kartus. Sutarkuotą juodajį šokoladą į ledų masę dėti tik po paskutinio plakimo, kitaip nepavys išgauti žalios ledų spalvos su aiškiais šokolado gabaliukais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą